Ei mikään laskuvirhe – Visma Legal ratkaisi aiheettomasta laskusta alkaneen riidan

Varsinaissuomalainen korkealaatuisiin erikoiskalusteisiin ja -rakenteisiin erikoistunut yritys sai laskun, joka sisälsi tuhdin määrän tehtailtuja työtunteja. Kun tilanne kärjistyi, apuun pyydettiin Visma Legal.

Perättömät laskut aiheuttavat yrityksille vuosittain hintavia ongelmia. Koska laskujen selvittely ja reklamointi vievät arvokasta työaikaa, yrittäjän kannattaa pohtia jo varhaisessa vaiheessa, voisiko ulkopuolinen asiantuntija auttaa ratkaisemaan riitatilanteen mahdollisimman nopeasti ja asianomistajalle kivuttomasti.

Ulkopuoliseen apuun päätti tarttua myös haastaviin erikoistoteutuksiin keskittyvä vientiyritys Turun Teräskaluste Oy (TUTEKA).

– Puoli vuotta erään projektin päättymisen jälkeen saimme laskun, joka sisälsi huomattavan määrän tekaistuja työtunteja. Tähän tilanteeseen tarvitsimme lainopillista, nopeaa ja ammattimaista apua, kertoo toimitusjohtaja Aleksi Kiviniemi.

Koska Visma Legal oli yrittäjälle tuttu jo entuudestaan, ei kumppanin valintaan tarvinnut käyttää paljon aikaa. Kiviniemi kertoo arvostavansa lakitoimistossa erityisesti sen hinta-laatusuhdetta sekä asiantuntevaa ja tasa-arvoista palvelua.

– Jossain lakitoimistoissa on voinut törmätä siihen, että istutetaan 20 minuuttia odottamassa nahkasohvalla ja sitten paikalle porhaltaa joku, joka ei ole edes tutustunut tapaukseesi. Visma Legalilla asiaan on syvennytty etukäteen. On ihan sama, vaikka sinne tulisi työmies kumisaappaissa ja lippalakissa. He kohtaavat asiakkaansa aina mutkattomasti, Kivinimieni toteaa.

Paras ratkaisu syntyy yhteistyöllä

Oli kyseessä sitten sopimuksiin, kaupantekoon tai maksuun liittyvä riita, Visma Legalilla lähdetään etsimään ratkaisua asiakkaan kanssa ja häntä kuunnellen. Näin voidaan turvata paras mahdollinen lopputulos sekä neuvotteluissa että oikeudenkäynneissä.

Riita-asioissa pyritään ensisijaisesti kohti yksimielistä ja kaikki osapuolia miellyttävää ratkaisua. Mikäli sovintoon ei kuitenkaan päästä, asia voidaan siirtää tuomioistuimen ratkaistavaksi. Näin jouduttiin toimimaan myös Turun Teräskalusteen tapauksessa. Prosessi eteni kuitenkin sujuvasti yhdessä Visma Legalin juristin Samuli Tuomikosken kanssa.

– Käräjätuomari yritti sopia asiaa, mutta vastapuoli ei siihen valitettavasti taipunut. Samuli osasi hoitaa asian ammattitaidolla ja päädyimme voittamaan riidan, Kiviniemi kertoo.

Apu aina lähellä

Yhteistyö Visma Legalin juristien kanssa on tuonut Kiviniemelle myös muutakin kuin voittoja.

– Olen oppinut ymmärtämään erilaisia lainopillisia prosesseja. Lisäksi koen, että saan aina soittaa heille ja pyytää neuvoa. Jos he eivät heti osaa vastata, voin luottaa siihen, että he soittavat takaisin, hän sanoo.

Yhteistyö on sujunut niin hyvin, että Kiviniemi aikoo käyttää Visma Legalin lakipalveluita myös tulevaisuudessa.

– Täytyisi olla todella painava syy vaihtaa toimistoa, hän toteaa.

Kaipaako yrityksesi oikeudellista tukea päätöksentekoon tai esimerkiksi riita-asioihin? Legal Desk -palvelumme on kustannustehokas ja ketterä ratkaisu yritysten ulkoistetuksi lakiosastoksi. Lue lisää täällä. Aloitustapaaminen on Legal Desk -palvelussamme aina veloitukseton, joten ole rohkeasti yhteydessä lakimiehiimme. Mietitään yhdessä, mikä on paras ratkaisu juuri sinun asiasi hoitamiseksi.

Kuva: Jaska Poikonen / 2020

Visma Legalin asiantuntijat palveluksessasi

Tutustu lakimiehiimme ja ota yhteyttä